JANGAN LEPASKAN PELUANG !!!!!!

PKR CABANG BATU GAJAH SEDANG MEMBUAT PENDAFTARAN PEMILIH BARU. (PENGUNDI BARU )


SILA HUBUNGI :
012-4646394 SDR ANTONI
012-4326371 PN PARAMESWARI

PROGRAM TAMBAH AHLI
HUBUNGI :
012-5062467 SDR FUAD
017-5195932 SDR HAZHA

NO 5B, JALAN DEWANGSA,
31000 BATU GAJAH,
PERAK.

DIBUKA SETIAP HARI SELASA
9.00 PAGI - 3.00 PETANG

EMAIL:batugajahpkr@gmail.com

Alamat surat menyurat:
BLOK F- 74, PERUMAHAN AWAM,
JALAN BEMBAN,
31000 BATU GAJAH, PERAK

12 September 2009

ZIARAH RAMADHAN

PROGRAM ZIARAH RAMADHAN ANGKATAN MUDA KEADILAN PERAK BERSAMA KETUA AMK PUSAT

MAJLIS BERBUKA PUASA DI PEJABAT CABANG TELUK INTAN

PENTAS PEMUDA PAKATAN RAKYAT DI DUN HUTAN MELINTANG


JANGAN BERLAGAK KATA "RON"

“Rakyat benci sekiranya kamu berlagak, salah guna kuasa dan tunjukkan kekayaaan. Rakyat sayang jika kita jadi pembela rakyat yang sebenarnya," katanya.

Dalam ucapannya juga, Najib turut menempelak Pakatan Rakyat.

"BN adalah institusi politik yang terlalu banyak berjasa kepada negara, kerana berusaha membina perpaduan politik, maka Malaysia boleh membangun dan berjaya sebagai sebuah negara bangsa.

"Pembangkang belum tahu bagaimana memerintah negara. Satu parti nak sekular, satu parti nak negara Islam, dan satu lagi entah apa nak buat.

"Saya nak tanya pembangkang, janji Kampung Buah Pala. Siapa janji kepada penduduk Kampung Buah Pala.... kalau kami menang kamu akan tetap berada di sini selama-lamanya," katanya.

Menurut Najib, sebenarnya Pakatan telah menyalahi janji tetapi BN akan menunaikan janji-janjinya kepada rakyat.

Perpaduan kaum

Najib yang juga presiden Umno mahu melihat BN sebagai sebuah parti yang inklusif dan meraikan kepelbagaian, sesuai mengikut acuan dan konsep 1Malaysia iaitu bersikap adil dengan semua kaum.

"Kita harus mengingatkan diri kita, bukan sahaja di dalam dewan ini, tetapi di luar dewan, kita harus mengingatkan generasi muda bahawa negara kita terkehadapan kerana permuafakatan antara kaum,” katanya.

Sebelum mengakhiri ucapannya, Najib melaungkan kata semangat kepada perwakilan, "Tunjukkan kamu bersama-sama dengan BN" beberapa kali.

"Kita berkongsi satu cita-cita, kita berkongsi 1Malaysia," kata Najib sambil disambut oleh teriakan "ya" dan tepukan gemuruh daripada perwakilan yang hadir.


mkini

11 September 2009

MENGAPA DAP

DAP semalam menjangkakan Pakatan Rakyat (PR) berhadapan laluan sukar untuk memenangi pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang.

Setiausaha Publisiti parti itu, Tony Pua berkata, calon Pas yang mewakili PR nanti pada kerusi DUN tersebut juga perlu sedar PR awal-awal lagi PR sudah kalah dengan kira-kira 5,000 undi pos yang didakwanya pasti berpihak kepada Barisan Nasional (BN).

“Oleh kerana SPR tidak memansuhkan Borang Lampiran 2 yang mengandungi butiran peribadi termasuk nama, Mykad dan nombor siri kertas undi membuatkan pengundi pos yang terdiri daripada kalangan anggota polis dan tentera berasa tertekan kerana mereka tidak diberi kedudukan yang bebas dalam memilih pemimpin.

“Nampaknya, BN menggunakan perang psikologi untuk meraih undi daripada pengundi pos agar memberi kemenangan kepada parti itu,” katanya kepada Sinar Harian, di sini semalam.

Menurutnya, tindakan SPR tidak memansuhkan butiran peribadi di dalam Borang Lampiran 2 bagi pengundi pos adalah tidak adil.

“Kami masih meragui ketelusan undi pos terutama di kalangan anggota polis dan tentera kerana dipercayai ada di kalangan pengundi pos berkenaan dibayangi ugutan oleh pihak tertentu menyebabkan undi mereka hanya menyebelahi satu pihak sahaja.

“SPR sehar:usnya tidak memberi tekanan kepada pengundi pos yang majoritinya terdiri daripada kakitangan kerajaan dengan memaksa mereka melengkapkan butiran peribadi dalam borang 2 tersebut,” katanya.

Walaubagaimanapun, Tony berkata, DAP akan memberikan sokongan padu kepada jentera Pas dalam pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang.

“Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lukut dari DAP iaitu yang berjiran dengan Bagan Pinang akan memberi sepenuh kerjasama memastikan Pas menang kerusi tersebut.

“Kita harap pada pilihan raya DUN Bagan Pinang ini, PR dapat menguasai pengundi daripada kaum Cina dan India,” katanya.

Kelmarin, PR Negeri Sembilan sepakat mencadangkan supaya parti Pas bertanding bagi pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang.

Kerusi Bagan Pinang kosong berikutan kematian penyandangnya, Azman Mohammad Nor akibat jangkitan dalam darah, Jumaat lalu.

Pada pilihan raya umum lepas, Azman, 54 mewakili BN menang dengan undi 6,430 menewaskan calon Pas, Ramli Ismail yang hanya memperolehi 4,097 undi.

http://sinarharian

10 September 2009

BETOI KE NAJIB BENARKAN MOHD NAJIB JADI CALON BN

Mohd Najib Isa - anak kepada bekas menteri besar Negeri Sembilan Tan Sri Isa Samad - adalah antara nama yang kini disebut-sebut dicalonkan mewakili BN bertanding dalam pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang.

Pilihan itu dibuat kemungkinan kerana beliau mampu menarik sokongan pengundi terutama anak muda di kawasan tersebut dan juga menumpang tuah bapanya yang cukup berpengaruh di Teluk Kemang.

Isa yang juga bekas naib presiden Umno adalah ketua Umno bahagian di Teluk Kemang dan Najib adalah ahli jawatankuasa bahagian merangkap naib ketua Pemuda bahagian.

Sebelum ini, nama Isa juga disebut-sebut mungkin dipilih mewakili BN dalam pilihanraya kecil itu kerana mempunyai ramai saudara mara di Bagan Pinang.

Sekiranya Mohd Najib (kanan sekali) dipilih, ia juga secara tidak langsung boleh memberi kemenangan kepada anaknya untuk mempertahankan kerusi itu yang kosong ekoran kematian penyandangnya, Azman Mohamad Noor.

Azman yang juga bekas naib ketua bahagian itu, meninggal dunia Jumaat lalu akibat jangkitan dalam darah.

Dalam pilihan raya umum tahun lalu, Azman menang dengan majoriti 2,333 undi, menewaskan calon PAS Ramli Ismail yang memperolehi 4,097 undi.

Selain Isa dan Najib yang disebut-sebut untuk dicalonkan bertanding di kerusi tersebut, ada beberapa calon lagi, yang akan dipertimbangkan untuk menjadi calon.

Ketika dihubungi Malaysiakini, Setiausaha bahagian Mansor Ibrahim berkata terdapat tujuh atau lapan ahli jawatankuasa bahagian yang disenaraikan untuk pertimbangan bahagian untuk dicalonkan bertanding dalam pilihanraya kecil tersebut.

Bahagian itu akan bermesyuarat untuk membincangkan pemilihan calon dan persiapan jentera pilihan raya BN, di Kelab Golf Port Dickson jam 5 petang ini.

Manakala Pesuruhjaya PAS, Zulkefly Mohamad Omar pula adalah antara tiga pemimpin PAS yang diura-urakan bertanding dalam pilihanraya kecil tersebut.

Dua lagi nama ialah bekas pesuruhjaya PAS negeri, Dr Rosli Yaakob dan bekas ketua Dewan Ulama PAS negeri, Kassim Tahir.

Mkini/bm

09 September 2009

TIADA SIAPA BERKEHENDAK


(DURI DALAM GULUNGAN)

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, parti itu menolak sebarang bentuk kerjasama politik dengan Umno.

Bagaimanapun, parti itu sedia bekerjasama dalam dua aspek yang lain iaitu 'federalisme'dan kepentingan ummah parti itu sedia bekerjasama dengan mana-mana parti politik termasuk Umno.

"Kalau soal nak bincang kerjasama Umno dengan PAS dalam isu politik, memang tidak perlu diadakan apa-apa lagi perbincangan kerana kita sudah ada polisi bersama dengan PR.

"Kita sudah ada ikatan dengan PR dan kita akan menghadapi pilihan raya umum ke-13 bersama-sama untuk menentang BN," katanya dalam satu sidang media di Ibu Pejabat PAS di Jalan Raja Laut, tengah hari Rabu.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak bahawa Umno bersedia untuk berunding dengan PAS demi kepentingan umat Islam di negara ini.

Kelmarin,Najib yang juga Presiden Umno berkata,parti itu sedia untuk berunding dan mengadakan perbincangan dengan demi membangunkan umat Islam.

Namun tegasnya, dalam usaha ke arah itu beliau tidak rela Umno dan mereka yang menyokong parti itu dihina, dipersoal dan diperkecilkan oleh mana-mana pihak.

Bagaimanapun, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan pintu rundingan di antara PAS dan UMNO mengenai masa depan Islam dan ummah di negara ini sudah tertutup rapat.

Beliau berkata, soal itu telah berlalu dan tidak perlu dibangkitkan lagi kerana sudah tidak ada lagi apa-apa perkara yang hendak dirundingkan.

Menteri Besar itu sebaliknya berkata, pihaknya bersedia mengadakan rundingan jika ia berkaitan isu pemberian royalti minyak kepada kerajaan PAS Kelantan.

Mengulas lanjut mengenai isu berkenaan, Mustafa yang juga bekas Pesuruhjaya PAS Terengganu berkata, dalam konteks hubungan kerjasama 'federalisme' antara kerajaan pusat dan kerajaan negeri PAS akan menerimanya kerana parti memimpin dua negeri iaitu Kedah dan Kelantan sementara Umno menjadi teras kepada pemerintahan kerajaan pusat.

"Dalam konteks ini, bukan sahaja perlu ada hubungan tapi perlu dipertingkatkan untuk kepentingan rakyat kerana banyak isu yang berkait dengan pembangunan negeri kerana peruntukkannya diperoleh daripada kerajaan pusat," katanya.

Kata Mustafa, dalam perkara yang berkaitan dengan kepentingan negara dan ummmah, PAS boleh berbincang dengan mana-mana pihak. "Contohnya isu Palestin. Pendirian seluruh rakyat Malaysia tetap sama dalam menentang keganasan.

"Kita boleh bekerjasama dengan parti-parti yang ada di Malaysia, dalam isu kepentingan ummah dan negara ini kita tidak ada batasan.

"Saya sendiri tidak jelas dengan kenyataan Najib, peringkat kerjasama yang bagaimana beliau maksudkan. Kalau soal kerjasama dari sudut hubungan kerajaan pusat dan negeri, kita (PAS) tidak ada masalah dari polisi sedemikian," katanya.

Dalam perkembangan lain, ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang bahawa hubungan PR tidak akan kekal lama ekoran beberapa masalah dalaman yang gagal diselesaikan oleh mereka, Mustafa berkata, masih terlalu awal untuk berkata sedemikian.

"Masih terlalu awal dalam soal kita bercakap dalam soal penyatuan PR. Saya boleh berbeza dengan Kit Siang dalam hal ini.

"Apa yang perlu kita buat adalah bagaimana hendak perkukuhkan PR dan tidak sepatuntya menjangka ia (PR) akan berpecah," katanya.

Namun Mustafa, mengakui bahawa PR ialah sebuah gabungan yang longgar kerana ia belum didaftarkan sebagai sebuah parti yang sah.

"Namun dalam beberapa pilihan raya kecil kita telah bersama dan insya-Allah kita akan bersama dalam piliha raya umum ke-13 nanti," katanya.

Semalam, Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timur berkata kenyakinan rakyat terhadap PR semakin terhakis ekoran masalah dalaman yang dihadapi oleh gabungan itu.

** UMNO KINI SEMAKIN TERSEPIT,MERUNDUM KEBAWAH TALIAIR LALU HANYUT HINGGA KE MUARA.

07 September 2009

PEMUDA PAKATAN RAKYATIPOH, 7 Sept:- Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Perak telah selamat ditubuhkan dalam satu pertemuan rasmi yang diadakan di Pejabat PAS Perak di sini. Sekretariat yang mengabungkan wakil Pemuda dari parti PAS, PKR dan DAP itu mencapai kata sepakat dalam pertemuan yang dipengerusikan oleh Ketua Penerangan PAS Negeri Perak, Drs. Khalil Idham Lim.

Dalam kenyataan bersama sekretariat itu adalah gabungan dari wakil 5 orang bagi setiap parti. Mereka ialah Ketua Pemuda, Timbalan Ketua Pemuda, Setiausaha, Ketua penerangan dan Pengarah Jentera Pilihanraya Pemuda.

Hadir dalam pertemuan itu ialah Timbalan Ketua Pemuda PAS, Ust Zainuri Amin, Ketua Angkatan Muda Keadilan , YB. Abd.Yunus Jamhari, Ketua Pemuda DAP, YB. Wong Kar Wok serta wakil-wakl lain mewakili parti masing-masing.

“Saya dengan ini mewakili Pakatan Rakyat Negeri Perak mengucapkan tahniah dengan penubuhan Sekretariat Pemuda pakatan Rakyat dan ini membawa erti yang sangat besar kearah memantapkan lagi gerak kerja Pakatan Rakyat di negeri Perak” Kata Drs. Khalil dalam kenyataan ringkas selepas mesyuarat tersebut..

PIMPINAN AMK NEGERI PERAK....


YB YUNUS KETUA AMK NEGERI

YB CHAN MENG KAI TIMBALAN KETUA AMK NEGERI

SDR GANESAN NAIB KETUA AMK

SDR AKHDHOR NAIB AMK NEGERI

SDR ROMIHADI NAIB AMK NEGERI

SDR ADDY SHAM TIM KETUA PENERANGAN

SDR MOHD YUSRI KETUA PENERANGAN

SDR NOOR AZLAN BENDAHARI

SDRI NG SHY CHIN PENOLONG SETIAUSAHA 1

SDR SHAMSHUL SETIAUSAHA AMM NEGERI

06 September 2009

MOHON SUMBANGAN

KAMI AMAT MENGHARAPKAN SUMBANGAN
DARIPADA SUMBANGAN ANDA..!!!!!
A/C : 111 201 200 2206
AMBANK