JANGAN LEPASKAN PELUANG !!!!!!

PKR CABANG BATU GAJAH SEDANG MEMBUAT PENDAFTARAN PEMILIH BARU. (PENGUNDI BARU )


SILA HUBUNGI :
012-4646394 SDR ANTONI
012-4326371 PN PARAMESWARI

PROGRAM TAMBAH AHLI
HUBUNGI :
012-5062467 SDR FUAD
017-5195932 SDR HAZHA

NO 5B, JALAN DEWANGSA,
31000 BATU GAJAH,
PERAK.

DIBUKA SETIAP HARI SELASA
9.00 PAGI - 3.00 PETANG

EMAIL:batugajahpkr@gmail.com

Alamat surat menyurat:
BLOK F- 74, PERUMAHAN AWAM,
JALAN BEMBAN,
31000 BATU GAJAH, PERAK

22 October 2009

KPP vs PAS

Lajnah Perpaduan Nasional PAS berharap cadangan untuk menjadikan Kelab Penyokong PAS (KPP) sebagai sayap parti itu, akan menjadi kenyataan tahun depan.NONE

Pengerusinya, Dr Mujahid Yusof (kanan) berharap draf cadangan tersebut dapat diluluskan hujung tahun ini, seterusnya dibincang dan diputuskan dalam muktamar PAS tahun depan.

Katanya, draf cadangan tersebut kini "hampir selesai" untuk menjadikan kelab itu sebagai "sayap yang berperlembagaan".

"Di peringkat ini, (kita sedang) susun data (dan) maklumat (serta) kemaskini," katanya melalui kiriman SMS kepada Malaysiakini.

Menurutnya lagi, lajnah itu juga kini sedang menyusun dan membentuk barisan kepimpinan KPP melalui kursus-kursus akan yang dijalankan oleh parti itu.

Beliau diminta mengulas tentang perkembangan terbaru cadangan untuk mengangkat status kelab tersebut menjadi sebuah dewan.

Kenyataan tersebut dilihat sejajar dengan gesaan Presiden PAS Datuk Abdul Hadi Awang Sabtu lalu, yang mahu ahli kelab itu diterima sebagai ahli PAS dan kelab tersebut dijadikan sebagai sayap parti.

Abdul Hadi dilaporkan berkata, rancangan parti itu untuk menjadikan KPP sebagai sayap parti sebagai usaha untuk memperkuatkan parti, memandangkan sokongan bukan Islam terhadap parti itu semakin meningkat.

Kelmarin, Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hassan dilaporkan berkata, jawatankuasa pusat PAS komited untuk menaikkan taraf KPP sebagai sayap parti bertaraf dewan walaupun ada pandangan yang tidak bersetuju dengannya.

Menurut Nasrudin lagi, kepimpinan pusat masih menunggu draf cadangan daripada jawatankuasa teknikal untuk menjadikan KPP menjadi sebuah dewan.

pas 2007 muktamar 020607 hu pang chowBagaimanapun, kelewatan PAS untuk menyegerakan hasrat tersebut, turut mendapat reaksi Pengerusi KPP pusat, Hu Pang Chow (kiri) yang menggesa parti itu supaya mengotakan janji mereka untuk menjadi kelab tersebut sebagai sayap parti.

Reaksi yang sama juga ditunjukkan oleh pengerusi KPP bagi kaum India, N Balasubramaniam yang optimis dengan proses penaiktarafan kelab akan disegerakan ekoran kemerosotan sokongan kaum India kepada PAS dalam pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang, 11 Oktober lalu.

KPP ditubuhkan sejak tahun 2004 dan diusulkan untuk dinaik taraf menjadi sayap pada muktamar PAS pada 2007.

Terdapat kira-kira 30,000 ahli bukan Islam dalam kelab tersebut.

No comments:

MOHON SUMBANGAN

KAMI AMAT MENGHARAPKAN SUMBANGAN
DARIPADA SUMBANGAN ANDA..!!!!!
A/C : 111 201 200 2206
AMBANK