JANGAN LEPASKAN PELUANG !!!!!!

PKR CABANG BATU GAJAH SEDANG MEMBUAT PENDAFTARAN PEMILIH BARU. (PENGUNDI BARU )


SILA HUBUNGI :
012-4646394 SDR ANTONI
012-4326371 PN PARAMESWARI

PROGRAM TAMBAH AHLI
HUBUNGI :
012-5062467 SDR FUAD
017-5195932 SDR HAZHA

NO 5B, JALAN DEWANGSA,
31000 BATU GAJAH,
PERAK.

DIBUKA SETIAP HARI SELASA
9.00 PAGI - 3.00 PETANG

EMAIL:batugajahpkr@gmail.com

Alamat surat menyurat:
BLOK F- 74, PERUMAHAN AWAM,
JALAN BEMBAN,
31000 BATU GAJAH, PERAK

03 December 2009

Kemelut yang melanda PAFA yang kelihatan seakan reda, nampak nya tidak menjadi kenyataan walaupun DS Zambry mengumumkan secara terbuka di media untuk membantu menyelesaikan masalah hutang yang di tanggung oleh PAFA. Bagi saya memang sewajar nya DS Zambry berbuat demikian kalau di ambilkira dari punca semua hutang yang di tanggung oleh PAFA. Keesokan nya, di susuli pula oleh kenyataan YB Zainol Fadzi yang mendesak supaya Nizar berundur dari PAFA. Jelas dari kenyataan Zainol, sebelum menghulur sesuatu, Nizar perlu lah di usir dari persada. Sebagai peminat, kita pun tertanya-tanya apakah yang di nyatakan oleh Zambry itu satu’gimik’ politik dan apa yang di maksudkan oleh Zainol itu merupakan satu sikap seorang pemimpin muda yang ’gilakan kuasa’. Zainol juga telah menggunakan beberapa orang kepimpinan pemuda yang langsung tiada kaitan dengan PAFA untuk membuat kenyataan terbuka bagi tujuan menyokong desakan beliau supaya Nizar berundur. Yang menjadi tanya tanya kepada kita, adakah mereka itu tahu ’punca masalah’ sebenar yang melanda PAFA, samada dari segi pengurusan kewangan mahu pun pengurusan persatuan itu sendiri. Sudah pasti TIDAK, tetapi yang aneh nya kenapa perlu berlagak seperti jaguh kampong. Masakan mereka sanggup berbuat demikian kalau tidak ada ’udang di sebalik batu’. Memanglah melucukan bagi kita yang berjiwa sukan, seorang Naib Ketua Pemuda UMNO dari Hutan Melintang dan seorang Ketua Pemuda MIC Taiping, membuat kenyataan di akhbar dan mungkin ada di antara pembaca tersenyum sinis setelah membaca nya dan mungkin juga ada yang yang ’loya’ untuk membaca nya. Adakah mereka ini terlibat dalam persatuan bolasepak di daerah mereka ataupun pernah mengikuti perkembangan sukan bolasepak di tanah air selama ini. Sebelum ini kita tidak pernah dengar pun sebarang kenyataan dari mereka. Elok lah rasa nya mereka tumpukan sahaja agenda politik mereka di bahagian masing-masing dan jangan terlalu sibuk dengan urusan rumahtangga orang mahupun menjaga tepi kain orang.

Mari kita lihat pula gelagat Pengerusi KP Perak, saudara Jamil Othman yang kalau kita lihat secara fizikal bentuk tubuh nya, bongkok seperti ’lalang’. Pepatah ada mengatakan, sepertimana kueh begitu lah acuan nya, begitu lah juga sikap Jamil. Sebagai penyokong bolasepak Perak, pembohong lah kalau kita katakan tidak tahu siapakah Jamil walaupun kita tidak mengenali nya secara dekat . Wajah beliau kerap terpampang di akhbar-akhbar tertentu, dan sekali-sekala muncul di kaca tv untuk membuat kenyataan selaku Pengerusi KP, tetapi terdapat juga beberapa kenyataan beliau, merupakan pandangan peribadi sahaja

Sebaik sahaja DS Zambry mengumumkan bahawa kerajaan Perak akan membantu PAFA, keesokan hari nya, tanpa berlengah, beliau terus menghantar surat memohon bantuan bagi mengisi tabung kewangan KP Perak dan di paparkan pula gambar beliau bersama Naib Ketua Pemuda UMNO. Di situ kita boleh berfikir, adakah kenyataan Jamil selama ini mewakili semua ahli KP ataupun merupakan kenyataan peribadi beliau yang hanya untuk melepaskan geram pada Nizar, setelah beliau di pecat. Kenapa kah semasa Nizar menjadi Presien PAFA dan MB dahulu, manakala Jamil sebagai Ahli Majlis yang di lantik, tidak memohon bantuan. Bukan kah masa itu ada lah masa yang paling sesuai dan mudah berhubung secara terus dengan Nizar. Persoalan ini lah yang kita rasa pelik dan musykil untuk di jawab kalau ianya tidak di fikirkan secara mendalam. Melalui sumber yang boleh di percayai, Jamil tidak memohon bantuan kerana beliau tahu, ia nya pasti akan di tolak oleh Nizar kerana KP berhutang dengan PAFA. Alasan penolakan tersebut bukan kerana Nizar tidak mahu membantu Kelab, tetapi KP masih belum memulangkan lebih dari RM 3,000.00 hasil jualan tiket kepada ahli-ahli kelab semasa pertandingan Liga Super berlangsung. . Bukan lah hasrat kita hendak menuduh sesiapa pun, tetapi ia menjadi satu tanda tanya, kepada siapa kah duit tersebut di serahkan. Adakah masalah ini di ketahui oleh ahli-ahli KP, kita tak pasti tetapi mungkin juga beberapa ’orang kuat’ Presiden tahu ke mana hilang nya duit tersebut.

Kini, berita yang tersebar luas dari dalam KP ialah, sehingga kini, Mesyuarat Agong KP belum di adakan dan spekulasi mengatakan bahawa KP telah ’expired’ dan mungkin tidak sah lagi untuk bergerak aktif. Kebanyakan ahli tertanya-tanya dan mula mempertikaikan tentang corak kepimpinan Jamil yang hanya pandai mencari ’publisiti’ untuk kepentingan diri beliau supaya dapat bertahan lama sebagai Pengerusi KP. Kalau di bandingkan dengan ’output’ beliau selama ini, tidaklah sehebat mana, hanya ’banyak bercakap dari berkerja’. Mereka berpendapat, sekira nya beliau seorang ketua yang membuat kerja, tak kan lah tabung kewangan kelab pun tiada. Pernah satu ketika, bayaran untuk ’tukang gendang’ di stadium pada satu perlawanan Liga Super di bayar oleh pihak tertentu kerana kelab tiada duit. Di manakah Jamil ketika itu, kenapa beliau tidak mendahulukan sahaja duit beliau selaku Pengerusi KP dan di mana kah tanggungjawab beliau. Apakah beliau hanya mengharapkan bantuan dari kerajaan ataupun PAFA untuk menggerakkan aktiviti kelab. Kalau begitu, sesiapa pun boleh jadi ketua, bukan nya susah sangat. Jamil harus sedar dari lamunan bahawa beliau mengetuai kelab di peringkat negeri, bukan di peringkat cawangan UMNO. Mari kita imbas peristiwa di beberapa tahun yang lalu iaitu semasa era DJ. Jamil pernah di tentang di Mesyuarat Agong Kelab tersebut dan hampir tersungkur. Kemenangan tipis beliaupun di sebabkan oleh bantuan dari ahli politik yang sehaluan dengan beliau. Sekira nya itu sikap Jamil yang sebenar, kita harapkan di Mesyuarat Agong yang entah bila akan di adakan, itu pun sekira nya KP masih sah, akan ada pihak yang berani tampil ke hadapan untuk menentang beliau dan melakukan perubahan dalam kelab. Pilihan kedua yang boleh di buat ialah dengan menubuhkan satu kelab baru yang setia dan sehaluan dengan kepimpinan PAFA di bawah Nizar. Biarkan lah Jamil terjun dengan labu-labu nya. Tidak ada guna nya kita mempunyai Presiden KP yang di terajui oleh individiu yang mempunyai kepentingan peribadi untuk mengukuhkan agenda politik beliau dan sebalik nya menghentam persatuan induk. Selain daripada itu, sumber yang rapat dengan pejabat SUK mengatakan bahawa Jamil merupakan ’Pegawai Khas’ kepada salah seorang Exco kerajaan negeri Perak. Kita bukan lah hendak menghalang beliau dari memegang jawatan tersebut, tetapi beliau seharus nya tidak boleh mengamalkan sikap menikam boss dari belakang dan menjadi tali barut di satu pihak yang lain untuk berpolitik. Adalah lebih baik sekira nya Jamil, yang tidak lagi sehaluan dengan NIZAR dan mempunyai agenda politik beliau, selain dari gagal menerajui KP sehinggakan Mesyuarat Agong tidak di adakan, meletakkan jawatan beliau dan bukan nya NIZAR.

No comments:

MOHON SUMBANGAN

KAMI AMAT MENGHARAPKAN SUMBANGAN
DARIPADA SUMBANGAN ANDA..!!!!!
A/C : 111 201 200 2206
AMBANK